Hierarchical temporal memory …ehk AI-de tulevik?

by poolik

Informaatikas (infotehnoloogias) on nagu maailmas üleüldiselt, päris palju nii öelda raskeid probleeme. See tähendab probleeme või ülesandeid, mida kas ei olegi võimalik lahendada või ei ole neid võimalik lahendada nende ressurssidega (arvutusvõimsusega), mis meil on. Millest muidugi järeldub, et need on ühed huvitavamad probleemid üldse. Üheks näiteks sellistest probleemidest on tehisintellektid (AI – artificial intelligence). Kuidas luua masinat, mis oleks tõeliselt intelligentne ning võimeline ise õppima?

Sattusin järjekordselt ühele lingile, mis sisustas järgmised väga huvitavad ~50 minutit mu elust. Antud videos peab Jeff Hawkins kõnet / ettekannet just tehisintelligentsi teemal. Inimestele, kel vähegi kokkupuudet arvutimaailmaga peaks olema suhteliselt mõtlemapanev ettekanne:

Jeff Hawkins on Artificial Intelligence – Part 1/5